Blogs

Ying Mellema stelt zichzelf voor: “Ik sta 24 uur per dag aan!”

Vraag je je wel eens af wie de mensen zijn achter Ying Media? We stellen ons daarom graag even voor. Vandaag is directeur Ying Mellema aan het woord.

Wie is Ying Mellema? 

Ik ben Ying Mellema, 53 lentes jong, gehuwd met Marianne en vader van drie kinderen. Als kind van een Chinese vader en een Friese moeder ben ik getogen in Sneek. Ik voel me dan ook 100% Fries! Ik zou mezelf beschrijven als een ondernemer met veel energie en ideeën, erg resultaatgericht en sommigen vinden me wat chaotisch en onrustig. Dat maak ik dan weer goed met een goede dosis humor! O, en ik ben al bijna dertig jaar actief in de uitgeverij branche.

 

Welke functie heb je bij Ying Media?
Ik ben samen met mijn vrouw eigenaar van Ying Media en verantwoordelijk voor de commercie.

 

Wat is jouw sterkste eigenschap als ondernemer?
Ik ben een netwerker pur sang. Ik ken inmiddels een boel mensen in Friesland en weet doorgaans goed wat er leeft en speelt op verschillende niveaus. Ik breng graag de juiste mensen in contact met elkaar. Ik vind het altijd mooi om te zien als daar weer nieuwe initiatieven uit ontstaan.

 

Wat is je grootste uitdaging als uitgeverij?
Dat is de transitie van papieren marketing naar digitale marketing. Vaak hebben mensen hierover een zwart-wit mening. In de praktijk blijkt dit vaak een stuk genuanceerder te liggen. Nieuws op papier is per definitie verouderd. Het laatste nieuws brengen wij dan ook via onze regionale nieuwssites. Onze passie is echter om mooie verhalen te brengen over mensen uit de eigen omgeving. Op die manier brengen wij mensen weer dichterbij elkaar. Het papieren format past daar vooralsnog heel goed bij. De techniek blijft echter niet stil staan, dus we zullen hierin flexibel moeten zijn.

 

Hoe kijk je naar de Corona ontwikkelingen?
Tijdens deze crisis werd onze rol als digitale nieuwsvoorziener nog meer zichtbaar. Als kleine organisatie konden we gelukkig snel schakelen. Ik merkte veel paniek onder onze klanten in de eerste periode. Gelukkig was dat van korte duur maar ik bespeur nog wel veel angst in de maatschappij. Het is niet dat ik er mijn ogen voor sluit, maar ik probeer altijd positief te blijven en te kijken naar de mogelijkheden die we wél hebben. Zo hebben we met succes enkele speciale corona acties op poten gezet om onze klanten tegemoet te komen. Je ware kracht komt immers naar boven in lastige tijden. Trouwens, ik mis het handen schudden wel. Voor mij staat dit symbool voor echt contact maken met de ander.

 

Welke boodschap heb je voor je klanten?
Blijf altijd positief! Wij denken bovendien graag me je mee. Niet per se als uitgeverij maar ook als mede-ondernemers. Wil je een keertje van gedachten wisselen over je marketingstrategie of ben je bezig met nieuwe activiteiten die aandacht nodig hebben? Ik kom graag bij je langs voor een goed gesprek.

 

Hoe drink je je koffie?
Zwart natuurlijk. Een echte man drinkt zijn koffie zwart.

 

Waar praat je graag over mee?
Ik praat graag over de sporten die ik zelf beoefen; schaatsen, skeeleren, wielrennen of voetballen. Daarnaast vind ik eigenlijk alle nieuwtjes wel interessant over mensen uit mijn omgeving. Ik ben erg nieuwsgierig en betrokken van aard!

 

Bellen, appen of e-mail?
E-mail heb ik persoonlijk minder mee. Je kunt me het beste appen of bellen. Een beller is immers sneller. En als het nodig is, mogen ze me zelfs uit bed bellen. Ik sta 24 uur per dag aan!

 

Contactgegevens
Ying Mellema
06-10042999
ymellema@yingmedia.nl