ONS TEAM

Ons kapitaal!


MARIANNE BOUWMAN
Algemeen directeur / Eigenaar

"Een ondernemer in de dop."

Als klein meisje droomde Marianne al van een eigen bedrijf. Na haar carrière in de sieradenbranche heeft zij zich 16 jaar lang voor USG People ingezet in diverse functies. In januari 2013 heeft ze de stap gemaakt om bij haar man in het bedrijf te stappen. Haar kennis op het gebied van beleid, strategie, sales, HR en financiën komt hier goed van pas. Ze is betrokken, sportief en altijd bezig, of het nu in dienst is van haar drie kinderen of voor anderen. En anders klust ze wel in of om het huis.

📧 Marianne

HENK VAN DER VEER
Webredacteur / Redactie

"Emotiemens met een zakelijke inslag."

Henk is dé Sneker stadsdichter. Zijn belangstelling voor Sneek is niet in woorden uit te drukken. Hij staat er mee op en gaat ermee naar bed. Ook al gaat Henk voor een privéaangelegenheid op pad, dan nog heb je best kans dat er in de loop van de dag weer een nieuwsbericht online staat van datgene wat hij onderweg is tegengekomen. Naast schrijven, dichten en zijn passie voor Sneek is Henk sportief op het gebied van onder andere yoga en hardlopen. En daarna lust hij graag een biertje.

📧 Henk

MARTINE SIKMA
Stagiaire Marketing en Communicatie

“Sportief, met een andere kijk op de dingen.”

Martine is een ondernemend persoon die het graag net even anders aanpakt. Ze vind het leuk om haar creativiteit te uiten tot een gewenst eindproduct. Daarnaast vind ze het erg leuk om met klanten in contact te zijn en te helpen waar nodig. Ze volgt de opleiding marketing en communicatie in Sneek. Naast creatief bezig zijn vind Martine het leuk om de golven op te zoeken om te surfen, met haar volleybalteam te volleyballen, door Friesland te fietsen op haar racefiets en activiteiten te doen met familie/vrienden. Kortom, genoeg om te ondernemen!

📧 Martine

EELKE LOK
Redactie

"Kent heel Fryslân op zijn duimpje."

Eelke heeft van z’n 16e tot nu in zijn 70ste altijd in de journalistiek gezeten. Veertig jaar daarvan bij Omrop Fryslân. Dus bekend van radio en televisie. Eelke kent heel Fryslân op z’n duimpje, maar houdt het meest van de Súdwesthoeke. Hij woont dan ook in Wâldsein. Geïnteresseerd in alle sporten, (democratische) politiek, leefbaarheid in de dorpen en de scheiding tussen wal en water.

📧 Eelke

MIEKE ALFERINK
Media adviseur

"Creatief, inlevend en enthousiast!"

Altijd positief en een echte doorzetter, dat is Mieke. Zij helpt klanten door op een oprechte manier mee te denken hoe zij hun doelstellingen kunnen behalen, ook wanneer zij ‘nee’ moet verkopen. Naast haar werk trekt Mieke er graag samen met haar dochter op uit en is zij dol op zingen en dansen. Ook spreekt ze graag af met vrienden voor een borrel, film of theater en ze geniet van lange wandelingen met haar hond.

📧 Mieke

DOUWE BIJLSMA
Fotograaf / Webredactie

"Alles in klik-stijl."

Douwe is al vele jaren werkzaam als fotograaf voor de media, en heeft een voorliefde voor nieuws- en sportfotografie, met name de schaatswereld. In 2014 startte hij zijn eigen bedrijf. In 2018 raakte Douwe als fotograaf via Orange Pictures betrokken bij de ‘Groot’ uitgaves van Ying Media. Douwe is ook redacteur bij de ‘Groot’ websites, en is volgens hemzelf daarmee terug bij hoe het ooit begon: bij de lokale media.

📧 Douwe

JOHAN BROUWER
Fotograaf

"Bijzondere momenten op de gevoelige plaat!"

Vanuit zijn thuisbasis in Joure legt Johan al meer dan 30 jaar bijzondere momenten vast op de gevoelige plaat. Met oog voor detail en aandacht voor de klant. Zowel als fotograaf als met de videocamera. Johan beschikt in Joure over een eigen professionele fotostudio, dus ideaal voor fotografie van grote groepen, als ook voor portretfotografie, productfotografie en fotocursussen.

📧 Johan

HENK DE VRIES
(Eind) Redactie

"Meer geïnteresseerd in wie je bent dan wat je doet?"

Henk observeert, luistert, denkt veel na voordat hij iets zegt en nog veel meer voordat hij iets opschrijft. Hij componeert je verhaal tot een soms verrassend, maar altijd herkenbaar portret in woorden. Henk schrijft vooral ‘human interest’ voor GrootHeerenveen en doet eindredactie voor drie van de vier Groot titels. Houdt van kunst en cultuur in het algemeen en van theater in het bijzonder. Omdat theater je een spiegel voorhoudt.

📧 Henk

RIANNE DOTINGA
Online Video Content Creator

"Altijd in beweging."

Rianne is een creatieveling. Van kinds af aan is ze altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie en film. Sinds haar opleiding Audiovisuele Vormgeving in Amsterdam is ze zich meer gaan richten op film en daardoor is ze erachter gekomen dat er zoveel meer moois te creëren valt. Naast haar passie vindt ze het ook erg leuk om haar hobby's uit te voeren zoals: sporten, leuke dingen doen met vrienden en films en series kijken.

📧 Rianne

GEART JORRITSMA
Media Adviseur

“"Altijd sneller!”

Geart heeft in zijn vrije tijd meestal zijn hardloopschoenen aan. Hij is geboren en getogen in Sneek, maar heeft de afgelopen vijf jaar in Arnhem gewoond om op een hoog niveau te hardlopen. Geart is een vriendelijke jongen die de extra ronde loopt om de klant gelukkig te maken!

📧 Geart

RIEMIE VAN DIJK
Redactie

“Verhalen van 1001 kracht.”

Hoe mooi is het als je van je passie je werk kunt maken? Riemie is dol op verhalen en vindt het elke keer weer een feest om haar gesprekspartner ‘op verhaal te laten komen’. “Wat zijn je dromen? Je beweegredenen? Je kwaliteiten?” Haar ultieme uitdaging: verhalen schrijven, die raken, blijven hangen en worden doorverteld.

📧 Riemie

BENTE VALLINGA
Back-up vormgeving

"Een creatieve duizendpoot."

Bente is een creatieve duizendpoot op het gebied van reclame, grafische vormgeving en websites. Als back-up vormgeving verzorgt hij een paar keer per jaar de opmaak van de "Groot" bladen, evenals vele advertenties en grafische vraagstukken. Ook de huisstijl van GrootSneek komt uit zijn koker. In 2018 op Curaçao getrouwd met Margot en vader van Levie en Silvester. Naast het ontwerpen is toeteren bij de Putkapel dé hobby.

📧 Bente

JELLY MELLEMA
Fotograaf

“Fotografie is mijn tweede natuur.”

“Ik kan wel zeggen dat fotografie mijn tweede natuur is”, zegt Jelly Mellema. Fotografie heeft te maken met kijken. Echt kijken. Dan ontdek je dat er zoveel bijzondere mensen, dingen, situaties zijn, die het verdienen om vastgelegd te worden. Vanaf haar jeugd is Jelly bezig met fotografie. Ze heeft veel verschillende cursussen gevolgd en is sinds 2007 professioneel portretfotograaf en snel daarna ook bedrijfsfotografie.

📧 Jelly

WIM WALDA
(Eind) Redactie

"Eigen(wijze) kijk op zaken."

In 2010 is Wim gestart met de nieuwswebsite GrootSneek.nl. Om op eigen wijze en met een andere kijk regionaal nieuws te brengen. In oktober 2013 is Wim de samenwerking aangegaan met Ying Media. Sinds november 2018 is hij officieel met pensioen…. Toch blijft Wim schrijven voor alle maandbladen van de ‘Groot’ formule, want een “eigen(wijze) kijk op zaken” stopt nu eenmaal niet.

📧 Wim

NICKY BOSMA
Bladmanager

"Recht door zee!"

Een nuchtere Friezin, die met beide benen op de grond staat. Kleurrijk en creatief. Als bladmanager deinst ze er niet voor terug om een hartig woordje met collega’s te spreken. Ze is naast bladmanager ook actief als fotograaf. Thuis kun je haar uren in de keuken vinden en geniet ze van borrelavondjes met vrienden.

📧 Nicky

ALBERT BOUWMAN
Redactie

"Altijd de vraag achter de vraag."

Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Als er een vraag is die Albert interesseert, is het deze. Die dreef hem tot de studie filosofie en het is ook deze vraag die hij geregeld voorlegt in interviews. Als docent filosofie legt hij dezelfde vraag ook voor aan zijn leerlingen. Om er zo achter te komen dat er tal van manieren zijn om het leven richting te geven en het aan eenieder is daar uit te pikken wat bij hem of haar past. De kunst is je daarvan bewust te worden.

📧 Albert

MARIJE RUITER
Stagiaire Media Vormgeving

“Waardeert kennis en creativiteit.”

Marije komt uit Workum en is een creatieve denker. Ze studeert media vormgeving in Sneek. Hier heeft ze veel dingen geleert zoals fotografie/film maar ook digitale media. Ze staat er altijd voor open om nieuwe dingen te leren en haar te ontwikkelen. In haar vrije tijd leest ze graag en is druk bezig met gitaar leren spelen.

📧 Marije

HENJO VAN DER KLOK
Distibuteur / Media adviseur

"Altijd onderweg."

Sinds februari 2017 is Henjo in dienst van Ying Media als media-adviseur. Henjo, geboren en getogen Heerenvener, heeft inmiddels ruim 26 jaar ervaring in de acquisitie en een grote kennis in huis om jouw persoonlijke media-adviseur te kunnen zijn. Henjo heeft een opgeruimd karakter en gaat elke dag fluitend naar zijn werk. Als hij bij je bedrijf binnen stapt, herken je hem aan zijn vrolijk repertoire.

📧 Henjo

LAURA KEIJZER
Fotograaf

“Mensen zijn mooier als ze zich vrij voelen.”

Mooie portretten maken van markante koppen, daar wordt Laura blij van! Al sinds haar fotografieopleiding in Den Haag doet ze aan portretfotografie. Ze houdt ervan om mensen zo neer te zetten dat het klopt met wie ze zijn en wat ze doen. Verder houdt Laura van de natuur en wandelt en fietst ze dan ook graag om alle mooie beelden via haar lens of gewoon op haar netvlies vast te leggen.

📧 Laura

GERARD VAN LEEUWEN
Redactie

"Non-conformist en columnist."

Non-conformist en columnist. Geïnteresseerd in politiek, maatschappelijke ontwikkelingen en voetbal. Nooit verlegen om zijn mening te ventileren, maar te allen tijde openstaand voor argumenten. Dat is Gerard ten voeten uit. Gerard schrijft veel en graag en is daarnaast eigenaar van een uitgeverij, gespecialiseerd in zorg en bouw. Daarnaast is hij vader van twee en opa van vier. Gerards echtgenote zorgt ervoor dat hij niet gaat zweven; de labrador regelt de 10.000 stappen per dag.

📧 Gerard

PIEBE PIEBENGA
Redactie

“In dienst van de regio.”

Piebe is gepokt en gemazeld in het reclamevak. Hij werkt al jaren in de branche en maakt op dat gebied alles wat er te maken valt. Won daarvoor ook al vele prijzen. Piebe is inwoner van Súdwest en gek op de regio. Beseft ook de grote toeristische waarde ervan en zet daarvoor graag zijn pen in. Piebe ziet het liefst dat anderen er net zo van genieten als hij. Oh, en bij een interview vraagt hij je de oren van het hoofd, maar dat komt door zijn enthousiasme.

📧 Piebe

FRANS VAN DAM
Vormgever

"Veel oog voor detail."

Sinds augustus 2013 is Frans actief als vormgever van diverse kranten en magazines. Zijn ondernemerservaring en brede interesse zijn van grote waarde voor Ying Media. Eigenlijk draagt Frans via de papieren uitgaven de ‘looks’ uit van Ying Media. Naast vormgever is hij een groot actief liefhebber van sport in het algemeen en van voetbal in het bijzonder.

📧 Frans

JEANNET HOFMAN
Administratie

"Heeft altijd alles voor elkaar."

Ying heeft een bijzondere belangstelling voor sport, toerisme en alles wat met regio nieuws te maken heeft. Altijd vol met nieuwe ideeën en af en toe wat chaotisch.. maar sinds jaar en dag de drijvende kracht van Ying Media!

📧 Jeannet

YING MELLEMA
Commercieel directeur / Eigenaar

"Een échte netwerker pur sang!"

Ying is sinds jaar en dag de drijvende kracht van Ying Media! Hij heeft een bijzondere belangstelling voor sport, toerisme en alles wat met regio-nieuws te maken heeft. Ying zit altijd vol met nieuwe ideeën en dat lijkt af en toe wat chaotisch… ‘Gedreven’ is een beter woord!

📧 Ying

JANITA BARON
Redactie / Fotograaf

“Ik ben dol op verhalen vertellen!”

Al enige jaren schrijft Janita met veel plezier over met name kunst- en cultuur in de gemeente Heerenveen. Ze is dol op verhalen vertellen, de diepte opzoeken én mensen een nieuwe blik gunnen op inwoners van onze gemeente. Als ze niet aan het schrijven of reizen is vertelt ze als kunsthistorica verhalen over kunst(geschiedenis). Een bezig bijtje die niet genoeg uren in een dag heeft om al haar dromen en doelen achterna te gaan (en alle toffe verhalen te vertellen die er zijn!)

📧 Janita

DENNIS STOELWINDER
Fotograaf / Webredactie

"Nieuwsjager in de regio."

Dennis werkt al jaren in de branche en is overal te vinden waar nieuws is. Door zijn werkverleden in de horeca voelt hij zich nog altijd hiermee verbonden. Door zijn kritische positieve houding en zijn interesse in het welbevinden van de medemens is hij oprecht nieuwsgierig in gemeente politiek, hulpverlening en de lokaliteit van in- en rondom Heerenveen.

📧 Dennis

GEA DE JONG-OUD
Redactie

“Oprecht luisteren en de essentie leesbaar verwoorden.”

Gea is geboren en getogen in Joure, getrouwd en moeder van drie dochters. Ze heeft een grote belangstelling voor wat mensen beweegt. De verhalen van mensen goed overbrengen is haar passie. Daarnaast schreef ze twee kinderboeken, leest ze ook zelf graag een boek en heeft ze een brede muzieksmaak. Sport is ook niet weg te denken uit haar leven. Ze tennist, volgt al het sportnieuws op de voet en vooral de voetbalwereld heeft haar interesse.

📧 Gea