ONS TEAM

Samen zijn wij Ying Media


GIANNA POSTERARO
Redactiecoördinator

"Temperamentvol en charismatisch"

Direct en gevoelig. Dat omschrijft haar het best. Deze half Italiaanse krijgt met haar temperament en charisma veel voor elkaar. Ze heeft een uitgesproken mening die ze graag verkondigt. Soms ook als niemand erom vraagt - sorry not sorry. In haar vrije uren bokst en danst ze. ‘s Avonds doet ze een poging tot het lezen van een boek, maar de drang naar het kijken van hersenloze romantische reality-tv is tot nu toe groter.

📧 Gianna

FRANS VAN DAM
Vormgever

"Veel oog voor detail."

Sinds augustus 2013 is Frans actief als vormgever van diverse kranten en magazines. Zijn ondernemerservaring en brede interesse zijn van grote waarde voor Ying Media. Eigenlijk draagt Frans via de papieren uitgaven de ‘looks’ uit van Ying Media. Naast vormgever is hij een groot actief liefhebber van sport in het algemeen en van voetbal in het bijzonder.

📧 Frans

LAURA KEIZER
Fotograaf

“Mensen zijn mooier als ze zich vrij voelen.”

Mooie portretten maken van markante koppen, daar wordt Laura blij van! Al sinds haar fotografieopleiding in Den Haag doet ze aan portretfotografie. Ze houdt ervan om mensen zo neer te zetten dat het klopt met wie ze zijn en wat ze doen. Verder houdt Laura van de natuur en wandelt en fietst ze graag om alle mooie beelden via haar lens of gewoon op haar netvlies vast te leggen.

📧 Laura

EELKE LOK
Redactie

"Kent heel Fryslân op zijn duimpje."

Eelke heeft van z’n 16e tot nu in zijn 70ste altijd in de journalistiek gezeten. Veertig jaar daarvan bij Omrop Fryslân. Dus bekend van radio en televisie. Eelke kent heel Fryslân op z’n duimpje, maar houdt het meest van de Súdwesthoeke. Hij woont dan ook in Wâldsein. Geïnteresseerd in alle sporten, (democratische) politiek, leefbaarheid in de dorpen en de scheiding tussen wal en water.

📧 Eelke

JELLY MELLEMA
Fotograaf

“Fotografie is mijn tweede natuur.”

Fotografie is de tweede natuur van Jelly. Fotografie heeft te maken met kijken. Echt kijken. Dan ontdek je dat er zoveel bijzondere mensen, dingen, situaties zijn, die het verdienen om vastgelegd te worden. Vanaf haar jeugd is Jelly bezig met fotografie. Ze heeft veel verschillende cursussen gevolgd en is sinds 2007 professioneel portretfotograaf en snel daarna ook bedrijfsfotografie.

📧 Jelly

JOHAN BROUWER
Fotograaf

"Bijzondere momenten op de gevoelige plaat!"

Vanuit zijn thuisbasis in Joure legt Johan al meer dan 30 jaar bijzondere momenten vast op de gevoelige plaat. Met oog voor detail en aandacht voor de klant. Zowel als fotograaf als met de videocamera. Johan beschikt in Joure over een eigen professionele fotostudio, dus ideaal voor fotografie van grote groepen, als ook voor portretfotografie, productfotografie en fotocursussen.

📧 Johan

ALIE RUSCH
Redactie

“Oprecht luisteren en de essentie leesbaar verwoorden.”

Gea is geboren en getogen in Joure, getrouwd en moeder van drie dochters. Ze heeft een grote belangstelling voor wat mensen beweegt. De verhalen van mensen goed overbrengen is haar passie. Daarnaast schreef ze twee kinderboeken, leest ze ook zelf graag een boek en heeft ze een brede muzieksmaak. Ook tennist ze en volgt ze het sport- voetbalnieuws op de voet.

📧 Alie

GEART JORRITSMA
Media Adviseur

“Altijd sneller!”

Geart heeft in zijn vrije tijd meestal zijn hardloopschoenen aan. Hij is geboren en getogen in Sneek, maar heeft de afgelopen vijf jaar in Arnhem gewoond om op een hoog niveau te hardlopen. Geart is een vriendelijke jongen die de extra ronde loopt om de klant gelukkig te maken!

📧 Geart

MARIANNE BOUWMAN
Algemeen directeur / Eigenaar

"Een ondernemer in de dop."

Na haar carrière in de sieradenbranche heeft zij zich 16 jaar lang voor USG People ingezet in diverse functies. In januari 2013 heeft ze de stap gemaakt om bij haar man in het bedrijf te stappen. Haar kennis op het gebied van beleid, strategie, sales, HR en financiën komt hier goed van pas. Ze is betrokken, sportief en altijd bezig, of het nu in dienst is van haar drie kinderen of voor anderen.

📧 Marianne

HENK DE VRIES
(Eind) Redactie

"Meer geïnteresseerd in wie je bent dan wat je doet?"

Henk observeert, luistert en denkt veel na voordat hij iets zegt en denkt nog langer na voordat hij iets opschrijft. Henk 'schildert met woorden' zoals hij het zelf noemt. Henk doet de eindredactie voor de Groot bladen, wat tekst betreft. Hij houdt van kunst en cultuur in het algemeen en van theater en boeken in het bijzonder.

📧 Henk

RIEMIE VAN DIJK
Redactie

“Verhalen van 1001 kracht.”

Hoe mooi is het als je van je passie je werk kunt maken? Riemie is dol op verhalen en vindt het elke keer weer een feest om haar gesprekspartner ‘op verhaal te laten komen’. “Wat zijn je dromen? Je beweegredenen? Je kwaliteiten?” Haar ultieme uitdaging: verhalen schrijven, die raken, blijven hangen en worden doorverteld.

📧 Riemie

BENTE VALLINGA
Back-up vormgeving

"Een creatieve duizendpoot."

Bente is een creatieve duizendpoot op het gebied van reclame, grafische vormgeving en websites. Als back-up vormgeving verzorgt hij een paar keer per jaar de opmaak van de "Groot" bladen, evenals vele advertenties en grafische vraagstukken. Vader van Levie en Silvester. Naast het ontwerpen is toeteren bij de Putkapel dé hobby.

📧 Bente

ANNEMARIE OVERBEEK
Redactie

"Onderweg naar mooie verhalen."

Als Annemarie niet schrijft, dan is ze het liefst met haar gezin onderweg met hun camper. Ze houdt van de onvoorspelbaarheid die ze altijd de goede kant op stuurt. Zoals dat ook gaat als ze schrijft. De schoonheid van schrijven zit voor Annemarie dan ook in de verwondering die er steeds weer is als de zinnen staan en het verhaal geschreven is.

📧 Annemarie

YNTE DRAGT
Webredactie

“Betrokken bij de regio.”

Ynte is in het dagelijks leven claimbehandelaar bij een verzekeringsmaatschappij, maar vanuit vrijwilligerswerk in eigen dorp heeft hij interesse ontwikkelt voor lokaal en herkenbaar nieuws. Hij heeft als tekstschrijver een nieuw pad ingeslagen en wil zich ook daarin blijven ontwikkelen. Op de zaterdagmiddag is hij langs de lijn van het voetbalveld te vinden, en op zomerdagen op de fiets.

📧 Ynte

JEANNET HOFMAN
Administratie

"Heeft altijd alles voor elkaar."

Jeannet is positief, behulpzaam en altijd bereid om creatief mee te denken. Met haar verfrissende kijk op zaken en luisterend oor houdt ze iedereen scherp. Jeannet houdt van de kleine dingen in het leven. Enthousiast wandelt Jeannet heel wat kilometers in de vrije (Friese) natuur. Ook is ze dol op Twirre, haar stoere Friese merrie, waar ze al 14 jaar veel plezier mee heeft. En voor lekker eten kun je Jeannet wel wakker maken.

📧 Jeannet

DENNIS STOELWINDER
Fotograaf / Webredactie

"Nieuwsjager in de regio."

Dennis werkt al jaren in de branche en is overal te vinden waar nieuws is. Door zijn werkverleden in de horeca voelt hij zich nog altijd hiermee verbonden. Door zijn kritische positieve houding en zijn interesse in het welbevinden van de medemens is hij oprecht nieuwsgierig in gemeente politiek, hulpverlening en de lokaliteit van in- en rondom Heerenveen.

📧 Dennis

LOTTE VAN DER MEIJ
Redactie

“Een enthousiaste creatieveling die vanuit haar hart werkt.”

Lotte houdt van creëren. Haar hoofd zit altijd vol ideeën en inspiratie. Haar illustraties zijn kleurrijk en helder, haar teksten makkelijk en prettig leesbaar. Lotte is gek op Friesland, bootleven, yoga, de vier seizoenen, fröbelen, haar gezin, Netflix, thee en m&m’s.

📧 Lotte

WIM WALDA
(Eind) Redactie

"Eigen(wijze) kijk op zaken."

In 2010 is Wim gestart met de nieuwswebsite GrootSneek.nl. Om op eigen wijze en met een andere kijk regionaal nieuws te brengen. In oktober 2013 is Wim de samenwerking aangegaan met Ying Media. Sinds november 2018 is hij officieel met pensioen…. Toch blijft Wim schrijven voor alle maandbladen van de ‘Groot’ formule, want een “eigen(wijze) kijk op zaken” stopt nu eenmaal niet.

📧 Wim

GEA DE JONG-OUD
Redactie

“Oprecht luisteren en de essentie leesbaar verwoorden.”

Gea is geboren en getogen in Joure, getrouwd en moeder van drie dochters. Ze heeft een grote belangstelling voor wat mensen beweegt. De verhalen van mensen goed overbrengen is haar passie. Daarnaast schreef ze twee kinderboeken, leest ze ook zelf graag een boek en heeft ze een brede muzieksmaak. Ook tennist ze en volgt ze het sport- voetbalnieuws op de voet.

📧 Gea

YING MELLEMA
Commercieel directeur / Eigenaar

"Een échte netwerker pur sang!"

Ying is sinds jaar en dag de drijvende kracht van Ying Media! Hij heeft een bijzondere belangstelling voor sport, toerisme en alles wat met regio-nieuws te maken heeft. Ying zit altijd vol met nieuwe ideeën en dat lijkt af en toe wat chaotisch… ‘Gedreven’ is een beter woord!

📧 Ying

HANNAH ZANDBERGEN
Redactie

“Iedereen heeft een verhaal.”

Als import Heerenveense leert Hannah de plaats steeds beter kennen door alle artikelen die ze schrijft voor GrootHeerenveen. Hannah werkt als journalist, eindredacteur en auteurscoach. Daarnaast heeft ze een druk jongensgezin. Ze doet haar best om zo duurzaam mogelijk te leven, leert graag iets nieuws en is gek op lezen, mountainbiken en bakken.

📧 Hannah

HENJO VAN DER KLOK
Distibuteur / Media adviseur

"Altijd onderweg."

Sinds februari 2017 is Henjo in dienst van Ying Media als media-adviseur. Henjo, geboren en getogen Heerenvener, heeft inmiddels ruim 26 jaar ervaring in de acquisitie en een grote kennis in huis om jouw persoonlijke media-adviseur te kunnen zijn. Henjo heeft een opgeruimd karakter en gaat elke dag fluitend naar zijn werk. Als hij bij je bedrijf binnen stapt, herken je hem aan zijn vrolijk repertoire.

📧 Henjo

AMANDA DE VRIES
Redactie

"Op een heldere, lichte manier de diepte in."

Amanda ging op haar 40e de journalistiek in, een droom die ze als jong meisje al had. Ze is dol op interviews waarin mensen hun hart en ziel uiten. Ze schuwt er zelf ook niet voor om haar persoonlijke ervaringen te delen met de lezers. Ze houdt van wandelen, lezen en is al 40 jaar een bewonderaar van Frank Boeijen. Zijn muziek en teksten zijn een baken in haar leven.

📧 Amanda

HENK VAN DER VEER
Webredacteur / Redactie

"Emotiemens met een zakelijke inslag."

Henk is dé Sneker stadsdichter. Zijn belangstelling voor Sneek is niet in woorden uit te drukken. Hij staat er mee op en gaat ermee naar bed. Naast schrijven, dichten en zijn passie voor Sneek is Henk sportief op het gebied van onder andere yoga en hardlopen. En daarna lust hij graag een biertje.

📧 Henk

JANITA BARON
Redactie / Fotograaf

“Ik ben dol op verhalen vertellen!”

Al enige jaren schrijft Janita met plezier over met name kunst- en cultuur in de gemeente Heerenveen. Ze is dol op verhalen vertellen, de diepte opzoeken én mensen een nieuwe blik gunnen op inwoners van onze gemeente. Als ze niet schrijft of reist is vertelt ze als kunsthistorica verhalen over kunst (geschiedenis). Een bezig bijtje die niet genoeg uren in een dag heeft om al haar dromen en doelen achterna te gaan.

📧 Janita

RICARDO VEEN
Fotograaf / Webredactie

"Altijd in beweging."

Ricardo is een gepassioneerd fotograaf in de regio van De Fryske Marren en Heerenveen. Door zijn werk in nieuwsfotografie is hij in contact gekomen met Ying Media. Nu biedt Ricardo ondersteuning bij GrootHeerenveen en GrootDeFryskeMarren. Ook wordt Ricardo ingezet als fotograaf voor de 'Groot' maandbladen.

📧 Ricardo

SONJA HARKEMA
Redactie

“Positief, empathisch & loyaal.”

Sonja schrijft zoals je praat. Ze krijgt de kriebels van wollig taalgebruik, moeilijke woorden en passieve zinnen. Teksten horen volgens haar lekker te lezen. Het liefst is ze op pad en schrijft/maakt ze portretten. Sonja is dol op haar gezin en reizen. Ook houdt ze zich graag bezig met gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. “Je leeft maar een keer, dus beter haal je alles eruit wat erin zit!”

📧 Sonja

DOUWE BIJLSMA
Fotograaf / Webredactie

"Alles in klik-stijl."

Douwe is al vele jaren werkzaam als fotograaf voor de media, en heeft een voorliefde voor nieuws- en sportfotografie, met name de schaatswereld. In 2014 startte hij zijn eigen bedrijf. In 2018 raakte betrokken bij de ‘Groot’ uitgaves van Ying Media. Douwe is ook redacteur bij de ‘Groot’ websites, en is volgens hemzelf daarmee terug bij hoe het ooit begon: bij de lokale media.

📧 Douwe